Statisch Bod & AutoBod

Statisch Bod
U biedt een bepaald bedrag voor een kunstwerk. Als iemand daarna hoger biedt, kunt u eventueel zelf weer een nieuw bod plaatsen. Als er een hoger bod binnenkomt, krijgt u daar een e-mail over.

AutoBod
Een AutoBod is te vergelijken met een schriftelijke bieding tijdens een 'live' veiling. U geeft aan welke prijs u maximaal voor het kunstwerk wil betalen. Het veilingsysteem regelt de biedingen voor u: telkens als iemand een hoger dan uw bod, doet het systeem meteen daarna weer een bod (op basis van de afgesproken bodverhoging). Als het nodig is, gebeurt dit tot uw maximumbod is bereikt. Het systeem stopt pas als iemand anders met een bod boven uw maximum uitkomt. In dat geval krijgt u daar direct een e-mail over.

Een voorbeeld: iemand biedt € 250 voor een veilingitem en u wil er maximaal € 450 voor uitgeven. U kiest voor de optie AutoBod en vult het bedrag van € 450 in. In de categorie € 100 - € 500 is de bodverhoging € 10 per bod. Het systeem zal dan namens u € 260 bieden. Als een ander € 270 biedt, dan biedt het systeem voor jou € 280. Als niemand meer biedt, krijgt u het veilingitem voor € 280. Gaat het bieden nog door? Dan zal het systeem net zolang voor u meebieden, totdat uw maximale bod van € 450 is bereikt. (De genoemde bedragen zijn zonder veilingtoeslagen).

Wat gebeurt er als iemand een bod uitbrengt met hetzelfde bedrag als mijn Autobod?

Uw bod krijgt voorrang. Namens u wordt dus het bedrag van uw Autobod geboden.

Wat gebeurt er als mijn maximale Autobod lager is dan het volgende minimumbod?

Wanneer het maximale bedrag van uw Autobod lager is dan het volgende minimumbod, wordt uw maximale bedrag geboden. Er wordt dan dus van de minimale biedstappen afgeweken.

Voorbeeld: U heeft een Autobod van €300 ingesteld. Iemand anders biedt €295. Namens u wordt er dan €300 geboden, ook al is het volgende minimumbod op dat moment €305.

U kunt uw automatische bod verlagen door een nieuw AutoBod te plaatsen: kies dan voor het bod waarmee u het huidige bod net overbiedt. Op dat moment bent u nog steeds de hoogste bieder totdat er weer iemand hoger biedt.