Kunstenaars

Dit zijn de kunstenaars van Sterren op het Doek.


Ferenc Erdok

Ferenc Erdok

Aflevering 8 - Annechien Steenhuizen

Bezoek de website van Ferenc

Met een vleugje humor in zijn schilderijen probeert Ferenc mensen vrolijk te maken met zijn werk. Voor zijn schilderijen gebruikt hij olieverf op doek. Ference combineert klassieke schildertechnieken met moderne hulpmiddelen.


Annemiek Visser

Annemiek Visser

Aflevering 8 - Annechien Steenhuizen

Bezoek de website van Annemiek

In haar schilderwerk maakt Annemiek gebruik van acrylverf, potlood, viltstift en pastelkrijt. Ze schildert van strak decoratief tot schilderachtig. Het liefst schildert Annemiek ook op een groot doek en werkt ze laag voor laag.


Joop Abraham

Joop Abraham

Aflevering 8 - Annechien Steenhuizen

Bezoek de website van Joop

De laatste tijd houdt Joop zich vooral bezig met mixed media. In zijn werk worden traditionele stijlen gecombineerd met moderne technieken en de schilderijen kenmerken zich door de vele lagen. Een portret is voor hem geslaagd als de persoon erdoor geraakt is omdat hij het juiste heeft weten te vangen.


Gabriëlle Westra

Gabriëlle Westra

Aflevering 7 - Sinan Can

Bezoek de website van Gabriëlle Westra

De stijl van Gabriëlle is een combinatie tussen klassiek, uitvoerig realistisch en eigenheid: “Mijn structuur was altijd al stevig, maar ik kon nooit echt maximaal gaan. Ik wil meer dan alleen het platte vlak, ik hou van het driedimensionale denken.” Uiteindelijk heeft Gabriëlle een techniek ontwikkeld, een soort 3D reliëf. Deels geïnspireerd op de makers van de Italiaanse sierplafonds en vervolgens zelf verder uitgedacht.


Pepijn van de Wall Bake

Pepijn van de Wall Bake

Aflevering 7 - Sinan Can

Bezoek de website van Pepijn van de Wall Bake

Pepijn gebruikt in zijn werk veelal krijt, kleurpotlood en houtskool. Hij maakt vooral panoramische landschappen en houdt van allesomvattende tekeningen waarin de achtergrond en het onderwerp aan elkaar gewaagd zijn. Pepijn is tevreden als zijn portretten lijken en er lijken en er speelsheid van lijnvoering en kleurrijkheid in zit.


David van der Linden

David van der Linden

Aflevering 7 - Sinan Can

Bezoek de website van David van der Linden

Voor zijn werken gebruikt David olieverf op doek of op paneel. Eerst maakt hij een onderschildering zonder kleur en daar overheen komt de kleurlaag: “Ik houd mijn werk graag schilderachtig. Een foto is een vertrekpunt, maar in het schilderij wijk ik af van de foto. Het schilderij is de baas. Dat moet mooi en kloppend zijn.


Monique Kroes

Monique Kroes

Aflevering 6 - Daphne Deckers

Bezoek de website van Monique

Voordat Monique begint met het schilderen van haar werken maakt ze veel foto’s van haar geportretteerde. Dit om zo realistisch mogelijk te kunnen schilderen. Verder vindt ze het mooi om niet alleen plat op het doek te blijven, maar ook iets meer de ruimte in te komen voor een extra dimensie. Met behulp van verschillende materialen probeert ze dat te bereiken.


Frans van den Berg

Frans van den Berg

Aflevering 6 - Daphne Deckers

Bezoek de website van Frans

Met een expressieve schilderstijl werkt Frans zijn doeken uit met olieverf. Met bepaalde kenmerkende elementen van zijn geportretteerde probeert Frans altijd iets spannends aan zijn werk toe te voegen: “Gewoon puur om spanning te krijgen. Anders zou ik het toch te gemakkelijk een suf portretje vinden.”


Christiaan de Boer

Christiaan de Boer

Aflevering 6 - Daphne Deckers

Bezoek de website van Christiaan

Christiaan is autodidact tekenaar. Hij begon ooit met olieverf, maar dat vond hij te veel gedoe. Na het zien van een video over balpen-kunst was hij om. De laatste jaren specialiseerde Christiaan zich dan ook in het tekenen met balpennen.


Bob Jonkers

Bob Jonkers

Aflevering 5 - Rob Kemps

Bezoek de website van Bob Jonkers

Bob schildert realistisch en werkt voornamelijk met olieverf op canvas en papier. Ook heeft hij zich de laatste tijd verdiept in video art. In deze kunstvorm probeert Bob zijn portretten tot leven te laten komen. Meerdere individuele schilderijen worden achter elkaar op een beeldscherm getoond om het portret te laten bewegen.


Bastiaen Vries

Bastiaen Vries

Aflevering 5 - Rob Kemps

Bezoek de website van Bastiaen Vries

Bastiaen gebruikt voor zijn kunst vaak olieverf op linnen. Zijn stijl omschrijft hij zelf als: “Human realism: expressieve portretten met een ziel.” Bastiaen zet eerst de contouren van het gezicht met potlood op het doek. Vervolgens werkt hij met verf laag voor laag van donker naar licht.Willeke Timmer

Willeke Timmer

Aflevering 5 - Rob Kemps

Bezoek de website van Willeke Timmer

Voordat Willeke aan de slag gaat met haar werken maakt ze diverse foto’s van het model. Vervolgens schildert ze met olieverf het portret op een paneel. Willeke omschrijft haar stijl als realistisch romantisch: “Ik hou van de oude ambachten, maar geef daar graag een licht magische toets aan.”


Joost Alferink

Joost Alferink

Aflevering 4 - Monic Hendrickx

Bezoek de website van Joost Alferink

Na een carrière als succesvol ontwerper besteedt Joost sinds een aantal jaar zijn meeste tijd aan zijn grote liefde: schilderen. Hij schildert vrije stijl aquarel. Joost zet zijn werk eerst op met potlood en werkt vanuit daar verder met het schilderij.


Dorien Plaat

Dorien Plaat

Aflevering 4 - Monic Hendrickx

Bezoek de website van Dorien Plaat

In haar kunst gebruikt Dorien over het algemeen zachte en bescheiden kleuren. Ze verft met acryl op doek om een bijna transparante stijl in haar schilderijen te krijgen. Dorien legt in haar portretten vooral de nadruk op de ogen.


Tim Rijven

Tim Rijven

Aflevering 4 - Monic Hendrickx

Bezoek de website van Tim Rijven

Tim is een autodidact multidisciplinair kunstenaar. Hij doet onder andere kalligrafie, graffiti en typografie. Voor zijn portretten laat hij zich inspireren door street art: “Als ik een portret maak, wil ik de essentie van de persoon in het werk krijgen. Dat kun je niet zien, maar dat voel je.”


Tarana Labuche

Tarana Labuche

Aflevering 3 - John van den Heuvel

Bezoek de website van Tarana Labuche

Tarana maakt haar werken vaak op canvas, opgebouwd met mixed media en afgewerkt met olieverf. Aan de hand van foto’s van het model schetst ze het model met houtskool. Met sterke kleuren maakt ze haar doek vervolgens af.


Rianne Willemsen

Rianne Willemsen

Aflevering 3 - John van den Heuvel

Bezoek de website van Rianne Willemsen

Rianne maakt glas in lood kunstwerken met een moderne twist. Brandschilderen is een eeuwenoude techniek. De pigmenten worden in het glas gebrand op 600 graden Celsius. Rianne schildert zowel realistisch als met een cartoonesque stijl, geïnspireerd door oude gebrandschilderde kerkramen. In ieder werk probeert ze ook een grapje te stoppen.


Ben Manusama

Ben Manusama

Aflevering 3 - John van den Heuvel

Bezoek de website van Ben Manusama

In het verleden hield Ben ervan om met alle soorten verf door elkaar op allerlei dragers te schilderen. Tegenwoordig houdt hij zich vooral bezig met olieverf op doek en tekeningen. Hij omschrijft zijn eigen stijl als Hedendaags figuratief. “Ik word geïnspireerd door foto’s uit de actualiteit en antihelden die passen bij mijn Molukse identiteit.”


Adjoa Kpeto

Adjoa Kpeto

Aflevering 2 - Carry Slee

Bezoek de website van Adjoa

Adjoa houdt ervan om verschillende materialen door elkaar te gebruiken, en onconventionele materialen te gebruiken zoals pleisters, verband, gedroogde bloemen, zeezout, aluminiumfolie en verknipte boeken. Ze maakt voornamelijk portretten, het liefst van zo divers mogelijke mensen. In haar werk gebruikt Adjoa uitgesproken kleuren en houdt ze van grafische kleurvlakken met veel contrast.


Koen Ketelaars

Koen Ketelaars

Aflevering 2 - Carry Slee

Bezoek de website van Koen

Koen is illustratief kunstenaar. Hij maakt zeefdrukken met inkt op papier. Als uitgangspunt gebruikt Koen een schets, foto of collage. Vervolgens haalt hij de lagen uit elkaar voor de zeefdruk. Per laag bepaalt hij de kleur en zo bouwt hij het hele beeld weer op. Alledaagse onderwerpen, humor en heldere kleuren zijn kenmerkend voor zijn werk.


Brigit Bussemaker

Brigit Bussemaker

Aflevering 2 - Carry Slee

Bezoek de website van Brigit

Brigit maakt 2D en 3D beelden van wol met behulp van naaldvilt naalden. Met potlood brengt ze contouren aan op de stof. Daarna zoekt ze wol in de juiste kleuren, die moeten vaak gemengd worden om de juiste kleur te krijgen. Brigit moet regelmatig afstand nemen en foto’s maken. Deze helpen haar om weer objectief naar het beeld te kunnen kijken.


Marina Nijdeken

Marina Nijdeken

Aflevering 1 - Ronald Koeman

Bezoek de website van Marina

Marina’s techniek is losjes en “makkelijk”. Ze schildert ook vooral groot met vele grote gebaren en maakt gebruik van vele materialen. Wat Marina graag wil overbrengen is dat ze in eerste instantie het plezier van verf op een doek of een stuk hout in verschillende kleuren terugziet op haar doek.


Thomas Thijssen

Thomas Thijssen

Aflevering 1 - Ronald Koeman

Bezoek de website van Thomas

De kunst van Thomas is te omschrijven als hyper realistisch en magisch realisme. Na een fotoshoot werkt hij zijn tekening of schilderij uit. Afwisselend in houtskool, grafiet of olieverf. Het is de missie van Thomas om de ziel te vangen op het canvas.


Winette Pengel

Winette Pengel

Aflevering 1 - Ronald Koeman

Bezoek de website van Winette

Winette maakt realistische portretten in acrylverf op linnen canvas. Als eerste tekent ze de contouren met potlood, daarna verft ze met verdunde acrylverf de lijnen en een dunne eerste laag. Tegenwoordig experimenteert Winette met olieverf als toplaag vanwege de sprankelende kleuren en mooie glans. Het geheel maakt ze af met een vloeibare vernis.