Kunstenaars

Dit zijn de kunstenaars van Sterren op het Doek.


Bob Jonkers

Bob Jonkers

Aflevering 5 - Rob Kemps

Bezoek de website van Bob Jonkers

Bob schildert realistisch en werkt voornamelijk met olieverf op canvas en papier. Ook heeft hij zich de laatste tijd verdiept in video art. In deze kunstvorm probeert Bob zijn portretten tot leven te laten komen. Meerdere individuele schilderijen worden achter elkaar op een beeldscherm getoond om het portret te laten bewegen.


Bastiaen Vries

Bastiaen Vries

Aflevering 5 - Rob Kemps

Bezoek de website van Bastiaen Vries

Bastiaen gebruikt voor zijn kunst vaak olieverf op linnen. Zijn stijl omschrijft hij zelf als: “Human realism: expressieve portretten met een ziel.” Bastiaen zet eerst de contouren van het gezicht met potlood op het doek. Vervolgens werkt hij met verf laag voor laag van donker naar licht.Willeke Timmer

Willeke Timmer

Aflevering 5 - Rob Kemps

Bezoek de website van Willeke Timmer

Voordat Willeke aan de slag gaat met haar werken maakt ze diverse foto’s van het model. Vervolgens schildert ze met olieverf het portret op een paneel. Willeke omschrijft haar stijl als realistisch romantisch: “Ik hou van de oude ambachten, maar geef daar graag een licht magische toets aan.”


Joost Alferink

Joost Alferink

Aflevering 4 - Monic Hendrickx

Bezoek de website van Joost Alferink

Na een carrière als succesvol ontwerper besteedt Joost sinds een aantal jaar zijn meeste tijd aan zijn grote liefde: schilderen. Hij schildert vrije stijl aquarel. Joost zet zijn werk eerst op met potlood en werkt vanuit daar verder met het schilderij.


Dorien Plaat

Dorien Plaat

Aflevering 4 - Monic Hendrickx

Bezoek de website van Dorien Plaat

In haar kunst gebruikt Dorien over het algemeen zachte en bescheiden kleuren. Ze verft met acryl op doek om een bijna transparante stijl in haar schilderijen te krijgen. Dorien legt in haar portretten vooral de nadruk op de ogen.


Tim Rijven

Tim Rijven

Aflevering 4 - Monic Hendrickx

Bezoek de website van Tim Rijven

Tim is een autodidact multidisciplinair kunstenaar. Hij doet onder andere kalligrafie, graffiti en typografie. Voor zijn portretten laat hij zich inspireren door street art: “Als ik een portret maak, wil ik de essentie van de persoon in het werk krijgen. Dat kun je niet zien, maar dat voel je.”


Tarana Labuche

Tarana Labuche

Aflevering 3 - John van den Heuvel

Bezoek de website van Tarana Labuche

Tarana maakt haar werken vaak op canvas, opgebouwd met mixed media en afgewerkt met olieverf. Aan de hand van foto’s van het model schetst ze het model met houtskool. Met sterke kleuren maakt ze haar doek vervolgens af.


Rianne Willemsen

Rianne Willemsen

Aflevering 3 - John van den Heuvel

Bezoek de website van Rianne Willemsen

Rianne maakt glas in lood kunstwerken met een moderne twist. Brandschilderen is een eeuwenoude techniek. De pigmenten worden in het glas gebrand op 600 graden Celsius. Rianne schildert zowel realistisch als met een cartoonesque stijl, geïnspireerd door oude gebrandschilderde kerkramen. In ieder werk probeert ze ook een grapje te stoppen.


Ben Manusama

Ben Manusama

Aflevering 3 - John van den Heuvel

Bezoek de website van Ben Manusama

In het verleden hield Ben ervan om met alle soorten verf door elkaar op allerlei dragers te schilderen. Tegenwoordig houdt hij zich vooral bezig met olieverf op doek en tekeningen. Hij omschrijft zijn eigen stijl als Hedendaags figuratief. “Ik word geïnspireerd door foto’s uit de actualiteit en antihelden die passen bij mijn Molukse identiteit.”


Adjoa Kpeto

Adjoa Kpeto

Aflevering 2 - Carry Slee

Bezoek de website van Adjoa

Adjoa houdt ervan om verschillende materialen door elkaar te gebruiken, en onconventionele materialen te gebruiken zoals pleisters, verband, gedroogde bloemen, zeezout, aluminiumfolie en verknipte boeken. Ze maakt voornamelijk portretten, het liefst van zo divers mogelijke mensen. In haar werk gebruikt Adjoa uitgesproken kleuren en houdt ze van grafische kleurvlakken met veel contrast.


Koen Ketelaars

Koen Ketelaars

Aflevering 2 - Carry Slee

Bezoek de website van Koen

Koen is illustratief kunstenaar. Hij maakt zeefdrukken met inkt op papier. Als uitgangspunt gebruikt Koen een schets, foto of collage. Vervolgens haalt hij de lagen uit elkaar voor de zeefdruk. Per laag bepaalt hij de kleur en zo bouwt hij het hele beeld weer op. Alledaagse onderwerpen, humor en heldere kleuren zijn kenmerkend voor zijn werk.


Brigit Bussemaker

Brigit Bussemaker

Aflevering 2 - Carry Slee

Bezoek de website van Brigit

Brigit maakt 2D en 3D beelden van wol met behulp van naaldvilt naalden. Met potlood brengt ze contouren aan op de stof. Daarna zoekt ze wol in de juiste kleuren, die moeten vaak gemengd worden om de juiste kleur te krijgen. Brigit moet regelmatig afstand nemen en foto’s maken. Deze helpen haar om weer objectief naar het beeld te kunnen kijken.


Marina Nijdeken

Marina Nijdeken

Aflevering 1 - Ronald Koeman

Bezoek de website van Marina

Marina’s techniek is losjes en “makkelijk”. Ze schildert ook vooral groot met vele grote gebaren en maakt gebruik van vele materialen. Wat Marina graag wil overbrengen is dat ze in eerste instantie het plezier van verf op een doek of een stuk hout in verschillende kleuren terugziet op haar doek.


Thomas Thijssen

Thomas Thijssen

Aflevering 1 - Ronald Koeman

Bezoek de website van Thomas

De kunst van Thomas is te omschrijven als hyper realistisch en magisch realisme. Na een fotoshoot werkt hij zijn tekening of schilderij uit. Afwisselend in houtskool, grafiet of olieverf. Het is de missie van Thomas om de ziel te vangen op het canvas.


Winette Pengel

Winette Pengel

Aflevering 1 - Ronald Koeman

Bezoek de website van Winette

Winette maakt realistische portretten in acrylverf op linnen canvas. Als eerste tekent ze de contouren met potlood, daarna verft ze met verdunde acrylverf de lijnen en een dunne eerste laag. Tegenwoordig experimenteert Winette met olieverf als toplaag vanwege de sprankelende kleuren en mooie glans. Het geheel maakt ze af met een vloeibare vernis.