Kunstenaars


Rob Wighman

Rob Wighman

Rob gebruikt alledaagse, transparante materialen als plakband en folie voor zijn kunst. Het resultaat is naar eigen zeggen altijd weer een fase in een experiment. Het werk van Rob springt in het oog door de vele kleuren die daarbij ontstaan.

Rob Wighman portretteert Miljuschka Witzenhausen. Zaterdag 30 december om 20.40 uur op NPO 2.

Naar de website van Rob


Naomy Dentro

Naomy Dentro

Naomy maakt textiel kunst. Dit doet ze door de stof te tuften. Tuften is een methode om hoogpolig textiel te vervaardigen. Door het gebruik van meerdere kleuren garen ontstaat het portret.

Naomy Dentro portretteert Miljuschka Witzenhausen. Zaterdag 30 december om 20.40 uur op NPO 2.

Naar de website van Naomy


Zoë van Oosterhout

Zoë van Oosterhout

Zoe baseert zich in haar werk op de technieken van de oude meesters. Met olieverf brengt ze die technieken wel naar hedendaagse onderwerpen. In haar schilderijen gebruikt Zoë vaak wat zachtere pastel tinten.

Zoë van Oosterhout portretteert Miljuschka Witzenhausen. Zaterdag 30 december om 20.40 uur op NPO 2.

Naar de website van Zoë


Joost Wassink

Joost Wassink

Joost maakt portretten in de stijl van het realisme en surrealisme. Om zo dicht mogelijk bij zijn geportretteerde te komen bestudeert Joost het model door heel veel foto’s te bekijken. “Het liefst zie ik elke porie, ik wil weten hoe de huidstructuur in elkaar zit.”

Joost Wassink portretteert Typhoon. Zaterdag 23 december om 20.40 uur op NPO 2.

Naar de website van Joost


Liliana Valbuena

Liliana Valbuena

Liliana is in haar kunst sterk beïnvloed door de impressionistische stroming. Het is haar doel echt een gelijkenis met de persoon te maken. De portretten van Liliana zijn expressief en kleur is een belangrijk component hiervan.

Liliana Valbuena portretteert Typhoon. Zaterdag 23 december om 20.40 uur op NPO 2.

Naar de website van Liliana


Carroline van Dijk

Carroline van Dijk

Carroline maakt voor ieder portret weer de afweging welke materialen ze gebruikt. Zo werkt ze op papier of doek, maar ook met roestkunst op een metalen plaat. Het uitgangspunt van Carroline is om “altijd een treffend werk neer te zetten, passen bij de geportretteerde.”

Carroline van Dijk portretteert Typhoon. Zaterdag 23 december om 20.40 uur op NPO 2.

Naar de website van Carroline


Denny Stoekenbroek

Denny Stoekenbroek

Denny tekent zijn portretten realistisch, maar niet hyper realistisch: “Door steeds meer lagen aan te brengen en elke laag een beetje meer detail toe te voegen ontstaat langzaam de tekening. Hierdoor kan je gedurende het proces nog een beetje bijsturen zodat er uiteindelijk een lijkend portret uit voortkomt.”

Denny Stoekenbroek portretteert Thomas Erdbrink. Zaterdag 16 december om 20.40 uur op NPO 2.

Naar de website van Denny


Daria Birang

Daria Birang

Daria vangt alledaagse magische momenten in haar werk. Met verschillende soorten verf schildert ze realistisch en kleurrijk vanuit haar eigen fotografie.

Daria Birang portretteert Thomas Erdbrink. Zaterdag 16 december om 20.40 uur op NPO 2.

Naar de website van Daria


Liesbeth van Moorsel

Liesbeth van Moorsel

Liesbeth maakt haar portretten met olieverf. Ze kijkt in haar werk heel erg naar welke taal iemand spreekt, zowel verbaal als non-verbaal. De portretten die Liesbeth schildert zijn vaak in monotone kleuren.

Liesbeth van Moorsel portretteert Thomas Erdbrink. Zaterdag 16 december om 20.40 uur op NPO 2.

Naar de website van Liesbeth


Frank Wagtmans

Frank Wagtmans

De portretten van Frank springen in het oog door zijn moderne en kleurrijke stijl. Hij wisselt in zijn werk af tussen strakke lijnen en tastbare verfstructuren op het doek.

Frank Wagtmans portretteert Johanna ter Steege. Zaterdag 9 december om 20.40 op NPO 2.

Naar de website van Frank


Renske Schilt

Renske Schilt

Renske focust zich in haar werk vooral op het schilderen van portretten. Ze leerde zichzelf klassieke, directe- en alla prima schildertechnieken aan en ontwikkelde een eigen stijl die gekenmerkt wordt door een intieme blik op de geportretteerde.

Renske Schilt portretteert Johanna ter Steege. Zaterdag 9 december om 20.40 op NPO 2.

Naar de website van Renske


Ellen van Dijk

Ellen van Dijk

Ellen werkt geheel volgens de traditionele glas in lood-techniek. Haar portretten op glas worden gebrandschilderd en naderhand tussen lood worden gezet. Ellen haalt haar inspiratie voornamelijk uit de hedendaagse schilderkunst en uit de traditionele glas in lood-kerkramen van de oude meesters.

Ellen van Dijk portretteert Johanna ter Steege. Zaterdag 9 december om 20.40 op NPO 2.

Naar de website van Ellen


Gudy Agten

Gudy Agten

Gudy maakt figuratieve en realistische schilderijen. Ze gebruikt hiervoor oudere technieken, waarbij ze olieverf mengt zoals de oude meesters dat ook deden. In verschillende lagen bouwt Gudy haar schilderijen op.

Gudy Agten portretteert Tineke de Nooij. Zaterdag 2 december om 20.40 uur op NPO 2.

Naar de website van Gudy


Gaby Haerkens

Gaby Haerkens

Gaby gebruikt voor haar portretten zwart-witfoto’s als basis. Daarna maakt ze een grove onderschildering met acrylverf. De afwerking wordt gedaan met Poscastift. Met veel verschillende gekleurde stippen maakt Gaby haar schilderijen af.

Gaby Haerkens portretteert Tineke de Nooij. Zaterdag 2 december om 20.40 uur op NPO 2.

Naar de website van Gaby


Sander Visser

Sander Visser

Sander schildert in de stijl van klassieke romantiek en heeft een voorkeur voor licht melancholische portretten. Laag voor laag bouwt hij zijn schilderijen op met olieverf: “Waardoor een werk ontstaat met veel details en diepte.” aldus Sander.

Sander Visser portretteert Tineke de Nooij. Zaterdag 2 december om 20.40 uur op NPO 2.

Naar de website van Sander


Meike de Vries

Meike de Vries

Meike werkt in haar kunstwerken met kleurpotloden op grijs/ getint papier. Haar werk omschrijft ze als realisme met soms wat impressionistische kleuren.

Meike de Vries portretteert Daan Schuurmans. Zaterdag 25 november om 20.40 uur op NPO 2.

Naar de website van Meike


Koosje Zomer

Koosje Zomer

Het werk van Koosje Zomer omschrijft ze zelf als vereenvoudigt figuratief: “De voorstelling is herkenbaar, enigszins gestileerd met behulp van geometrische vormen.” Met acrylverf werkt Koosje op een ondergrond van papier, karton of paneel.

Koosje Zomer portretteert Daan Schuurmans. Zaterdag 25 november om 20.40 uur op NPO 2.

Naar de website van Koosje


Olaf Schouw

Olaf Schouw

Olaf omschrijft zijn stijl als klassiek realistisch, geïnspireerd door de oude meesters. Om ervoor te zorgen dat het als minder stoffig kan overkomen, verwerkt Olaf hedendaagse objecten en/of materialen.

Olaf Schouw portretteert Daan Schuurmans. Zaterdag 25 november om 20.40 uur op NPO 2.

Naar de website van Olaf


Eline Paardekooper

Eline Paardekooper

Eline houdt zich bezig met stencil-art. Ze laat zich inspireren door pop-art en graffitikunstenaars: “De meeste inspiratie krijg ik als ik vanaf het pontje bij het NDSM terrein naar mijn werkplaats loop.” Eline maakt over het algemeen collages van verschillende gezichten bij elkaar.

Eline Paardekooper portretteert Olcay Gulsen. Zaterdag 18 november om 20.40 uur op NPO 2.

Naar de website van Eline


Tess Anders

Tess Anders

Tess wil bij haar portretten de foto van de geportretteerde samen laten komen met het concept wat ze voor diegene kiest. Vanuit een nauwkeurige schets werkt ze in verschillende lagen: “Van donker naar licht en van grof naar meer gedetailleerd.”

Tess Anders portretteert Olcay Gulsen. Zaterdag 18 november om 20.40 uur op NPO 2.

Naar de website van Tess


Robert van Beek

Robert van Beek

Robert hanteert dezelfde werkwijze als de oude Hollandse meesters, maar dan met hedendaagse materialen. In verschillende lagen bouwt hij zijn schilderijen op. Robert omschrijft zijn stijl in drie woorden: “Figuratief, realistisch en ambachtelijk.”

Robert van Beek portretteert Olcay Gulsen. Zaterdag 18 november om 20.40 uur op NPO 2.

Naar de website van Robert


Ricardo Vilela (Zeca)

Ricardo Vilela (Zeca)

Ricardo laat veel vanuit zijn leven in Brazilië terugkomen in zijn werk. Hij combineert zijn vaardigheden als tekenaar met het vrolijke kleurgebruik vanuit Brazilië. Ricardo werkt vaak met foto’s van zijn modellen vanuit waar hij de schets opmaakt en het portret schildert: “De ogen zijn altijd de eyecatchers van mijn werk.”

Ricardo Vilela (Zeca) portretteert Arjen Robben. Zaterdag 11 november om 20.40 uur op NPO 2.

Naar de website van Ricardo


Bianca van Duijn

Bianca van Duijn

Bianca is afgestudeerd als illustrator en grafisch ontwerper. Tijdens corona heeft ze zich gestort op tekenen en schilderen. Bianca specialiseerde zich al snel in het creëren van portretten. Acryl, olieverf of houtskool: ze kiest de juiste techniek en stijl die passend is bij degene die geportretteerd moet worden.

Bianca van Duijn portretteert Arjen Robben. Zaterdag 11 november om 20.40 uur op NPO 2.

Naar de website van Bianca


Thomas Langeveld

Thomas Langeveld

Thomas heeft veel van ‘de oude meesters’ gestudeerd en neemt van allen wat mee in zijn werk. Zelf omschrijft hij zijn werk als: “Klassiek realisme in een modern impressionistisch jasje.” Thomas werkt het liefst met olieverf, maar soms ook met pastel, potlood, houtskool of aquarel. Hij werkt meestal op olie-geprepareerde doeken, dan glijden de kwasten veel makkelijker.

Thomas Langeveld portretteert Arjen Robben. Zaterdag 11 november om 20.40 uur op NPO 2.

Naar de website van Thomas