Arjen Robben

Arjen Robben

Arjen Robben is gestopt met voetballen, maar bij FC Groningen is hij nog altijd kind aan huis. In het stadion van zijn club ontmoet hij Özcan Akyol en de drie kunstenaars die hem portretteren voor Sterren op het Doek. Arjen praat over zijn jeugd, zijn passie om altijd tot het uiterste te gaan en de belangrijke rol die zijn gezin speelt tijdens zijn rijke carrière als profvoetballer. In het Groninger Museum krijgt Arjen de portretten te zien. Welk doek neemt hij mee naar huis?

Zaterdag 11 november om 20.40 uur op NPO 2.


Olcay Gulsen

Olcay Gulsen

Olcay Gulsen laat zich portretteren voor Sterren op het Doek, nog voordat zij bekendmaakt dat ze haar relatie met Ruud de Wild beëindigt. Het turbulente leven van de zakenvrouw in beauty en mode is onderwerp van gesprek. Haar eerste moeizame stappen als zakenvrouw in de dop en de dierbare relatie met haar moeder en zussen, bespreekt zij openhartig. In het Rijksmuseum krijgt ze één voor één haar portretten te zien. Welke van de drie neemt ze mee naar huis?

Zaterdag 18 november om 20.40 uur op NPO 2.


Daan Schuurmans

Daan Schuurmans

Acteur Daan Schuurmans gaat terug naar zijn roots in Rotterdam. In het Depot Boijmans Van Beuningen wordt hij geportretteerd door drie kunstenaars. Met Özcan Akyol praat de acteur en Verteller des Vaderlands over de vroege dood van zijn vader en over zijn neuroses. Hij moedigt de kunstenaars aan om hem niet van zijn ijdele kant te laten zien. Of dat lukt, ziet hij in het Rijksmuseum als de doeken worden onthuld. Welk portret kan zijn goedkeuring wegdragen?

Zaterdag 25 november om 20.40 uur op NPO 2.


Tineke de Nooij

Tineke de Nooij

Sinds kort woont Tineke de Nooij in het Rosa Spierhuis in Laren, een woongemeenschap voor mensen uit de wereld van kunst en media. Haar kleine kamer hangt vol met kunst. In de binnentuin praat ze honderduit met Özcan Akyol over haar tijd als eerste vrouwelijke DJ van Nederland, over haar kindertijd die ze veelvuldig in het ziekenhuis doorbrengt en over haar band met haar dochters en kleinkinderen. De rode draad is de belangrijke rol die muziek speelt in haar leven. In Beeld en Geluid in Hilversum krijgt ze haar portretten te zien. Welk doek gaat mee naar haar appartement in Laren?

Zaterdag 2 december om 20.40 uur op NPO 2.


Johanna ter Steege

Johanna ter Steege

Actrice Johanna ter Steege groeit op in Twente. Als ze op jonge leeftijd doorbreekt in de film Spoorloos, werkt ze over de hele wereld in internationaal gelauwerde films. Een paar jaar geleden keert ze terug naar haar geliefde Twente met grote muziektheaterspektakels. Op een mooie boerderij spreekt Özcan Akyol over haar bewogen leven, terwijl drie kunstenaars haar elk op hun eigen manier proberen vast te leggen. In het Rijksmuseum kiest Johanna tussen drie totaal verschillende portretten. Welk doek neemt zij mee naar huis?

Zaterdag 9 december om 20.40 uur op NPO 2


Thomas Erdbrink

Thomas Erdbrink

Journalist Thomas Erdbrink wint maar liefst twee keer de Zilveren Nipkowschijf voor zijn documentaireseries over Iran en Afghanistan, het land waar hij vanaf zijn 23ste woont. Omdat hij als journalist geen accreditatie meer krijgt van de Afghaanse overheid, verblijft hij momenteel in zijn geboorteplaats Leiden. Daar spreekt hij met Özcan Akyol over zijn rebelse jeugd, een akkefietje met studiegenoten van de toenmalige kroonprins en zijn liefde voor journalistiek. De kunstenaars proberen zijn hang naar vrijheid te vangen in hun portret. De onthulling van de kunstwerken vindt plaats in het Rijksmuseum van Oudheden.

Zaterdag 16 december om 20.40 uur op NPO 2.


Glenn de Randamie (Typhoon)

Glenn de Randamie (Typhoon)

Glenn de Randamie, beter bekend als Typhoon, spreekt voor Sterren op het Doek af met Özcan Akyol in het mooie stadje Elburg, waar hij een groot deel van zijn jeugd doorbrengt. Aan de hand van het interview, waarin Typhoon openhartig praat over het gezin waarin hij opgroeit en de reden dat hij na twintig jaar optreden toe is aan een sabbatical, proberen de kunstenaars hem zo goed mogelijk vast te leggen op het doek. In deze aflevering met kwast, roest en potlood. In de tentoonstelling Zandverhalen beslist Glenn welk werk hij meeneemt naar huis.

Zaterdag 23 december om 20.40 uur op NPO 2.


Miljuschka Witzenhausen

Miljuschka Witzenhausen

Op een mooie boerderij net buiten Amsterdam ontmoeten culinair expert/presentatrice Miljuschka Witzenhausen en Özcan Akyol elkaar voor de poseersessie van Sterren op het Doek. Tijdens het interview vertelt Miljuschka over de bijzondere band met haar oma Stien uit de Jordaan. En het gaat ook over haar vriend, die haar dwingt om af en toe wat rustiger aan te doen, als ze weer eens druk is met haar magazine, modelabel of tv-werk. In museum ’t Lam krijgt Miljuschka de resultaten te zien.

Zaterdag 30 december om 20.40 uur op NPO 2