Ronald Koeman

Ronald Koeman

Ex-voetballer en voetbalcoach Ronald Koeman is te gast. Hij praat met Özcan Akyol openhartig over zijn teleurstelling bij Barcelona, zijn gezondheid na zijn hartaanval in 2020 en blikt terug op zijn carrière én vooruit op wat nog komen
gaat.

Zaterdag 29 oktober 2022 om 20.35 uur op NPO 2.


Carry Slee

Carry Slee

Carry Slee is Nederlands meest succesvolle kinderboekenschrijver. Ze spreekt met Özcan Akyol af in haar geliefde Bergen aan Zee, waar ze zich laat portretteren. In haar jeugd moet Carry zien te overleven, want haar moeder is manisch-depressief en haar vader een bon vivant. Haar fantasie en liefde voor verhalen houden haar op de been. Ze praat met veel warmte over haar grote liefde Ellis, die het eerst helemaal niet ziet zitten om met haar een relatie aan te gaan.

Zaterdag 5 november 2022 om 20.35 uur op NPO 2.


John van den Heuvel

John van den Heuvel

Misdaadverslaggever John van den Heuvel heeft een heftig jaar achter de rug. Na de moord op Peter R. de Vries werden hij en zijn familie nog strenger beveiligd, met alle consequenties van dien. In de Koepelgevangenis in Arnhem praat hij openhartig met Özcan over zijn situatie en wat het met hem doet. Het scheelde weinig of John was zelf het verkeerde pad opgegaan, toen hij een donkere periode meemaakte nadat hij op zijn 16e te horen kreeg dat zijn vader niet zijn echte vader was. Genoeg stof voor de kunstenaars om diepgang aan te brengen in de portretten van John.

Zaterdag 12 november 2022 om 20.35 uur op NPO 2.


Monic Hendrickx

Monic Hendrickx

Actrice en viervoudig Gouden Kalf winnares Monic Hendricks spreekt af met Özcan op het Hembrugterrein in Zaandam. Haar liefde voor spel en spelen uit zich op allerlei manieren. Niet alleen op het witte doek of in het theater, maar ook in het dagelijkse leven. Die positieve levenshouding is zeker geen vanzelfsprekendheid, want Monic moest al op jonge leeftijd afscheid nemen van haar vader. De kunstenaars proberen met olieverf en aquarel de ernst en het plezier van Monic te vangen op hun doek.

Zaterdag 19 november 2022 om 20.35 uur op NPO 2.


Rob Kemps

Rob Kemps

Na zijn winst bij de Slimste Mens in 2021 is entertainer Rob Kemps overal te zien en te horen. Op televisie met Matthijs van Nieuwkerk in CHANSONS!, maar ook bij SBS6 met onder andere Ik Hou van Holland. En dan treedt hij ook nog eens op voor een uitverkocht GelreDome met zijn act Snollebollekes. Özcan Akyol is dan ook benieuwd of het Rob gaat lukken om een tijdje stil te zitten, zodat de kunstenaars hem eens goed kunnen bestuderen. In het interview geeft Rob toe dat hij ook een andere kant heeft, die maar weinig mensen kennen.

Zaterdag 26 november 2022 om 20.30 uur op NPO 2.


Daphne Deckers

Daphne Deckers

Schrijver, columnist, voormalig fotomodel en actrice… De veelzijdige Daphne Deckers komt speciaal voor Sterren op het Doek naar het prachtige kerkje van Persingen, het kleinste dorp van Nederland. Daar groeide zij op in haar tienerjaren, op een prachtige boerderij. Daar was haar vader elke dag bezig in de tuin met bloemen, planten en fruitbomen. In het interview met Özcan Akyol praat ze met liefde over haar vader, die voor zijn overlijden leed aan dementie. Ook legt ze uit waar haar hang naar onafhankelijkheid en zelfstandigheid vandaan komt.

Zaterdag 3 december 2022 om 20.30 uur op NPO 2.


Sinan Can

Sinan Can

Documentairemaker Sinan Can geeft gekscherend toe aan Özcan Akyol dat hij meedoen aan Sterren op het Doek spannender vindt dan filmen in Irak. In zijn geliefde Nijmegen begint het zeer openhartige gesprek bij de Sint Nicolaaskapel, waar Turkse invloeden nog zichtbaar zijn. Sinan laat weten dat alle ellende in oorlogsgebieden hem diep raakt, maar dat hij altijd op zoek zal blijven naar de parels tussen de ruïnes. Voor de kunstenaars een uitdaging om de pijn die verscholen zit achter zijn pretoogjes vast te leggen in een portret.

Zaterdag 10 december 2022 om 20.30 uur op NPO 2.


Annechien Steenhuizen

Annechien Steenhuizen

Tien jaar geleden, op haar 35e, werd Annechien Steenhuizen het nieuwe vaste gezicht van het NOS Achtuurjournaal. Özcan Akyol ontvangt haar in de Domkerk in Utrecht, waar zij in de buurt opgroeide en zich nog altijd thuisvoelt. Voor haar werk als journalist en nieuwslezer probeert Annechien altijd een neutrale positie in te nemen. Maar voor de kunstenaars doet Özcan extra zijn best om te kijken of Annechien iets meer het achterste van haar tong kan laten zien. Hoe persoonlijker het interview, hoe beter het portret. Gaat hem dat lukken en kunnen de kunstenaars een gelaagd portret maken?

Zaterdag 17 december 2022 om 20.40 uur op NPO 2.