Philip Freriks

Özcan Akyol ontvangt zijn gast in het Spoorwegmuseum in Utrecht: Philip Freriks komt uit een spoorfamilie. Hij vertelt openhartig over de gevolgen van de dood van zijn oudere broer die hij eigenlijk nooit gekend heeft. Ook vertelt Philip openhartig over hoe hij zijn plek heeft veroverd in zijn beginjaren in Parijs én hoe hij het hart van zijn Française heeft veroverd. Dit alles ten overstaan van 3 getalenteerde kunstenaars.

Philip Freriks wordt geportretteerd door Cleo Mara Rolloos, Jan Tromp en Nanette Heijnen.

Uitzending:
Zaterdag 1 mei 2021
20.35 uur op NPO 2


Hadewych Minis

Na een succesvolle carrière als actrice, met 2 Gouden Kalveren op zak, besluit Hadewych Minis de stap te wagen naar soloshows als zangeres en muzikant. In de Kleine Komedie praat ze met Özcan Akyol over de hechte band met haar moeder en het effect van de scheiding van haar ouders op haar als jong meisje. Ook spreekt ze openhartig over hoe ze haar angsten overwint en toch elke keer in het diepe springt.

Hadewych Minis wordt geportretteerd door Alexander Smith, Aljona Belyaeva en Wencke Vinks

Uitzending: 
Zaterdag 24 april 2021
20.35 uur op NPO 2


Frank Boeijen

Nederlands troubadour Frank Boeijen vertelt in Hotel de Goudfazant in Amsterdam aan Özcan Akyol over zijn liefdevolle jeugd in een groot gezin waarin hij als jongste van tien kinderen opgroeit en welke tol dit grote gezin van zijn moeder eiste. Ook spreekt hij openhartig over zijn onzekerheden, hoe groot hij als artiest ook is. Aan de 3 getalenteerde kunstenaars de taak om Frank op het doek vast te leggen.

Frank Boeijen wordt geportretteerd door Pee-Jay Czifra-Malawau, Sarah Vrieling en Yvette Bavelaar.

Uitzending: 
Zaterdag 17 april 2021
20.35 uur op NPO 2


Dieuwertje Blok

In het Lloyd Hotel in Amsterdam gaat Özcan Akyol in gesprek met Dieuwertje Blok. Dieuwertje spreekt over haar moeder, een vrouw van Joodse afkomst die zich zelf altijd zag dan 'meer dan dat'. Ze spreekt openhartig over de lichtheid van haar moeder en hoe dit haar leven beïnvloedt. Aan 3 getalenteerde kunstenaars de eer haar essentie te vangen.

Dieuwertje Blok wordt geportretteerd door Anne-Rixt Kuik, Dirk Bal en Robin van Leijsen.

Uitzending:
Zaterdag 10 april 2021
20.35 uur op NPO 2


Frits Spits

De belangrijkste radiomaker van de eeuw verschijnt in het Concertgebouw ten tonele: Frits Spits laat zich portretteren door drie getalenteerde kunstenaars en spreekt openhartig over zijn jeugd, waarin zijn ouders de liefde voor schoonheid en het leven meegaven, ondanks hun trauma's van de Tweede Wereldoorlog. Op ontroerende wijze vertelt hij Özcan Akyol hoe hij het leven oppakt na het overlijden van zijn geliefde vrouw Greetje en welke inzichten hij kreeg.

Frits Spits wordt geportretteerd door Govert Muijs, Simone Balhuizen en Erik van de Beek.

Uitzending:
Zaterdag 3 april 2021
20.35 uur op NPO 2


Ruth Jacott

Zangeres Ruth Jacott staat model voor 3 getalenteerde kunstenaars, op een voor haar zeer vertrouwd podium in Schouwburg Velsen. In een persoonlijk gesprek vertelt ze Özcan Akyol over de rol die haar ouders ieder voor zich in haar leven spelen en op welke wijze haar scheiding haar tot een sterke vrouw heeft gevormd.

Ruth Jacott wordt vastgelegd op het doek door Camile van Vliet-Aquino, Jaap Booster en Anna Maria Vargiu.

Uitzending:
Zaterdag 27 maart 2021
20.35 uur op NPO 2Khadija Arib

Tweede Kamervoorzitter Khadija Arib wordt geportretteerd. Ze spreekt met Özcan Akyol over haar eerste periode in Nederland, toen haar moeder en zij werden herenigd met haar vader in Rotterdam-Zuid. In Jeugdtheater Hofplein – het plein waar ze leerde fietsen - wordt ze door 3 vrouwelijke kunstenaars vastgelegd op het doek. 

Vanessa Jongebloet, Bernadette Sterk en Henrieke de Vries leggen Khadija Arib vast op het doek.

Uitzending:
Zaterdag 20 maart 2021
20.35 uur op NPO 2


Freek Vonk

Özcan Akyol spreekt met de altijd energieke Freek Vonk in Naturalis Leiden. De avontuurlijke duizendpoot vertelt over zijn jeugd, de balans tussen werk en privé én over de bijzondere band met zijn ouders. 

Jelle van de Ridder, Pauline Zeij en Erik van der Esch portretteren Freek.

Uitzending:
Zaterdag 13 maart 2021
20.35 uur op NPO 2

De Sterren van dit seizoen!

Freek Vonk - 13 maart 2021 
Khadija Arib - 20 maart 2021 
Ruth Jacott - 27 maart 2021
Frits Spits - 3 april 2021
Dieuwertje Blok - 10 april 2021
Frank Boeijen - 17 april 2021
Hadewych Minis - 24 april 2021
Philip Freriks - 1 mei 2021