Eva Jinek

Als talkshowpresentator heeft Eva de touwtjes strak in handen, maar in Sterren op het Doek levert ze zich over aan Özcan Akyol. Ze hebben een openhartig gesprek over haar achtergrond en het moederschap in combinatie met haar ambities en carrière.

Kunstenaars Rosa Boomsma, Ingeborg Herckenrath en Mirelle Vegers hebben de eer om Eva vast te leggen op het doek.

Uitzending

zaterdag 31 oktober 2020

20.35 uur NPO 2 Omroep MAX


Adriaan van Dis

Zodra Adriaan van Dis zijn middelbare school binnenstapt, komt de ene na de andere herinnering bij hem naar bovendrijven. In de oude hbs van Hilversum is het de taak aan kunstenaars Erna van Lith, Candace Charlton en Ruben Postema om de veelgeprezen schrijver op het doek te vangen. Hij praat in een openhartig gesprek met Özcan Akyol over zijn verleden en over zijn huidige kijk op de wereld en het leven.

Uitzending

zaterdag 7 november 2020

20.35 uur NPO2 Omroep MAX


Janny van der Heijden

In plaats van een tent vol thuisbakkers, staan kunstenaars Martin Koole, Coby Schot en Adriaan de Wolf tegenover de culinaire grande dame van Nederland: Janny van der Heijden. In een persoonlijk gesprek ontdekt Özcan Akyol de vrouw achter het bakken en vertelt Janny hoe cruciale momenten in haar leven haar tot een sterke vrouw hebben gemaakt.

Uitzending

zaterdag 14 november 2020

20.35 uur NPO 2 Omroep MAX


Gerard Cox

Al bijna 60 jaar verschijnt de rasechte Rotterdammer Gerard Cox ten tonele. In het Oude Luxor Theater krijgen kunstenaars Tjeerd Zwinkels, Lucia Knops en Arne Hiddingh de eer om de 80-jarige entertainer te portretteren. In een openhartig en ontroerend gesprek met Özcan Akyol praat Gerard over zijn enerverende carrière, zijn adoratie voor zijn vader en over hoe het is om zelf vader te zijn.

Uitzending

zaterdag 21 november 2020

20.35 uur NPO 2 Omroep MAX

 


Clairy Polak

In haar geboortestad Amsterdam gaat Özcan Akyol in gesprek met Clairy Polak. Een vrouw die zichzelf niet als een ster ziet, maar toch nieuwsgierig is hoe kunstenaars Ella Looise, Michelle Faaij en Esther Eggink haar zien en vastleggen. Clairy spreekt openhartig over haar liefdevolle ouders en het opgroeien met een vader in de spotlights, Alexander Pola. En over de verwoestende werking van een ziekte binnen je relatie.

Uitzending

zaterdag 28 november 2020

20.35 uur NPO 2 Omroep MAX


René Froger

Al meer dan 15 jaar staat René Froger in uitverkochte stadions samen met zijn Toppers. In een lege Johan Cruijff ArenA gaat Özcan Akyol met hem in gesprek over zijn jeugd, zijn liefde voor zijn ouders en al ruim 40 jaar aan de top staan. Aan kunstenaars Irmgard Lamers, Karin Neijenhuis en Miriam Vleugels de zware taak om René op het doek te vangen.

Uitzending

zaterdag 5 december 2020

20.35 uur NPO 2 Omroep MAX


Paul Witteman

Na een lange en succesvolle carrière als journalist en presentator, is Paul Witteman nu terug bij waar het ooit in zijn kinderjaren allemaal mee begon: muziek. In het imposante Concertgebouw van Amsterdam vertelt hij Özcan Akyol over zijn enorme liefde voor de muziek. Ook vertelt hij openhartig over de rol van zijn vader in zijn leven. Aan kunstenaars Jelbrich de Jong, Gert Jan Slotboom en Eeke Kuiken de schone taak om van Paul een portret te maken wat zijn goedkeuring kan wegdragen.

Uitzending

zaterdag 12 december 2020

20.35 uur NPO 2 Omroep MAX


Tom Egbers

De ietwat bescheiden Tom Egbers gaat in gesprek met Özcan Akyol over de liefde voor het oosten van het land. Ook vertelt Tom openhartig over het krijgen van een hartinfarct en wat dat met je doet. Dit alles ten overstaan van kunstenaars Johannes Hogebrink, Femke Kock en Jasper Dielemans in een oude textielfabriek in Almelo.

Uitzending

zaterdag 19 december 2020

20.35 uur NPO 2 Omroep MAX